top of page
header-i-vår-sånglåda-2.jpg
OM KOMPANI DAGG

KOMPANI DAGG är ett uppsökande 
musikteater-kompani som skapar nyskriven musikteater/musikal för barn och unga. Produktionerna utgår från Stockholm men turnerar runt om i Sverige till allt från förskolor, kulturhus och utomhusscener till bibliotek.

Sedan starten 2015 har KOMPANI DAGG

producerat:
Till havs med Bröderna Sjöström (2015)
I vår sånglåda (2017)

Barnens Allsång med Bröderna Sjöström & Sjömansorkestern (2018)
Dumma fula dag (2022) premiär på Stockholms kulurfestival i september 2022.

 

Produktionerna har valts ut till flera musiknätverk, såsom Länsmusiken i Stockholm, Musikcentrum Öst, Musik i Uppland, Kultur i Halland, Sommarunderhållningen i Göteborg och Parkteatern Stockholms Stadsteater. Målsättningen är att låta alla barn få uppleva musikteaterns magi. 

Sagt om Kompani Dagg "Dumma fula dag":

"Dumma fula dag är en föreställning med hög igenkänningsfaktor för alla i familjen. Syskonen kan känna igen dynamiken mellan varandra, vem börjar en lek och vem avlutar den, vem behöver mer tröst och vem tröstar. Man går från Dumma fula dag med många minnen i bagaget som väcks tack vare fantastiska skådespelare/sångerskor!" Monika Wade - Konstnärlig ledare, Aliasteatern


Sagt om Kompani Dagg "I vår sånglåda":

”Dom hade ett kroppsspråk, en mimik, använde sin röst på ett sånt fantastiskt sätt så de fick alla dessa 30-40 barn att fullständigt bli uppslukade av deras föreställning i drygt en halvtimma.” Kerstin Bjärnstedt från Läs för mig - podden.

När KOMPANI DAGG skapar teater görs det med kärlek, värme och stor respekt. Musikglädjen står alltid i centrum och målet är att hela tiden fortsätta jobba med nya infallsvinklar och nya idéer.

bottom of page