I vår sånglåda

- musikteater för de yngsta
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

”Bra pop-låtar av hög kvalité som Lina och Maria framför med underbar kontakt med barnen. Härliga röster och personligheter som smittar av sig. Man får lust att bara sjunga…” Rekommendation från Dieselverkstaden

 

IVÅR SÅNGLÅDA

Nyskriven musikteater för de yngsta

Upplev musikteaterns magi i en interagerande, varm musikpjäs med helt nyskriven musik gestaltad av två skådespelare där nyfikenhet, musikglädje och fantasin står i centrum. 
 

I vår sånglåda riktar sig till förskolans yngsta barn 1 - 5 år och innehåller flera interaktiva moment där publiken får hjälpa till att sjunga, dansa och vara orkester.
Vi får träffa en liten fågel som söker skydd, två lurviga bästa vänner och ett stort paket fyllt med rytm.

Föreställningen hade urpremiär den 3 oktober 2017 och var en del av Länsmusiken i Stockholms utbud för barn och unga under spelåren 2017/2018 och 2018/2019. Under 2019/2020 är föreställningen en del av Kultur i Hallands utbud och går att boka med subvention i länet. Under 2020/2021 är föreställningen en del av Musik i Uppland samt del av Linköpings kulturutbud och går att boka för arrangörer i länet. Sommaren 2020 spelar vi med Parkteatern Stockholms Stadsteater. Se deras hemsida för info.

 

FAKTA:
 

Rekommenderad ålder: 1-5 år

Speltid: cirka 35 minuter.

 

Medverkande: Lina Forsberg och Maria Friman

Produktion: Kompani Dagg

Text och musik: Lina Forsberg

Regi: Maria Friman

Musikproduktion: Gusten Sjöberg

Rekvisita: Patrick Carlsson

Bild/Foto: Nikola Stankovic
 

Mer info: Musikcentrum Öst och Länsmusiken.

Medverkande

Maria Friman

Maria är utbildad på Artisten - Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet samt på Kulturama i Stockholm. Efter examen har hon bland annat jobbat på
Lill-skansenteatern på Skansen, producerat och turnerat med musikpjäsen Super-Emma och medverkat i musikalen Camera på Östgötateatern. 

Lina Forsberg

Lina är utbildad vid Balettakademiens danslinje i Göteborg, har studerat musikal på Kulturama och musikteater på STDH, båda i Stockholm. Efter examen har hon bland annat jobbat på Garbos Dinner show på Gran Canaria och Wallmans Salonger, turnerat med danskompaniet KolKo. ink. och spelat i olika barnproduktioner.

 
MATERIAL

PDF med föreställningsinfo