top of page

DUMMA
 

fula DAG

DUMMA FULA DAG

En nyskriven musikal där små och stora känslor får utlopp med hjälp av musikteaterns magi

Idag är en sådan morgon, när lillasyster vaknar på helt fel sida och inget kan få henne på andra tankar, hur mycket storasyster än försöker. Inte ens leka hund hjälper. Men kanske - om hon får titta i storasysters hemliga bok att hon kan må lite bättre. Fast då blir förstås storasyster galen. Det är ju hemligt! Hur ska syskonen mötas när allt börjar så upp och ner? 

En musikal där känslorna åker berg och dal bana - det går ner och upp, det svänger och det svänger fort - precis som det är i livet.  

 

Lina Forsberg: ”Jag blev inspirerad av barns kraftiga och många humörsvängningar, hur en som vuxen många gånger trippar på tå för att se vilket humör som gäller för dagen. Jag ville skriva en musikal där alla dessa känslor behandlas och visa att det är okej att känna mycket, att det är så det är att vara människa. Livet har toppar och dalar men så länge vi har varann så är allt som det ska. Föreställningen är komisk, har hög igenkänning och en regelrätt showstopper utlovas, i sann musikaltradition."

 

Dumma fula dag ingår i Kulturkatalogen Stockholms subventionerade utbud för Stockholms län, samt har Kulanpremien för bokningar inom Stockholms stad under hela 2024. Föreställningen går också att boka med subvention genom Kulturkatalogen Väst och i Region Hallands kulturprogram för barn och unga.

FAKTA:
 

Rekommenderad ålder: 2 - 6 år

Speltid: cirka 30 minuter.

 

Medverkande: Lina Forsberg och Maria Friman

Produktion: Kompani Dagg

Text och musik: Lina Forsberg

Regi: Paula Helander

Koreografi: Malin Emmoth

Scenografi & Kostym: Anna Dykhoff

Musikproduktion: Andreas Björkman & Hasse Sjölander

Bild/Foto: Jenny Frejing

Föreställningen produceras med stöd från Kulturrådet, Musikcentrum Öst, Transit kulturinkubator.

  • Black Facebook Ikon
  • Black YouTube Ikon
  • Black Instagram Ikon
Skärmavbild 2024-03-26 kl. 13.50.36.png
3 Kompani Dagg foto Jenny Frejing 3.jpg
bottom of page